Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Almával borított sertésborda

felvitel dátuma: 2013-03-03 20:03:30       mai nézettség: 1       nézettség: 3954
részletes recept
Almával borított sertésborda
Hozzávalók 4 személyre:

 

8 szelet karaj, vagy tarja, vékonyra kloffolva

2 db. meghámozott alma nagy lyukú reszelőn reszelve, vagy vékony csíkokra, esetleg szeletekre vágva. Kevés citromlé, őrölt fahéj, pici cukor, ízlés szerint.

A szószhoz: 1 kis pohár tejföl, 100 g. reszelt trapista , vagy más keményebb sajt, 1 ek. liszt, 1 tojás, kevés só, apróra vágott zöld petrezselyem.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

A sertéskaraj szeleteket vékonyra kloffolom, belülről kifele. Sózom,  fokhagymával kicsit bedörzsölöm, és állni hagyom. Meghámozott almát reszelek. Úgy, mintha almás pitébe tenném, de nem annyira cukrozom meg. Kevés citromlevet csurgatok , és őrölt fahéjat keverek hozzá. Cukrot nagyon keveset teszek bele!

Reszelt sajtból, tejfölből, tojásból, kevés lisztből, petrezselyem zöldből, palacsintatészta állagú masszát keverek. A hússzeleteket tepsibe teszem, majd halmozok rájuk az almából, és leöntöm a sajtos, tejfölös keverékkel. Kevés olajat töltök alá, és fólia alatt sütöm. A legvégén, leveszem a fóliát, hogy piruljon meg a teteje, a látvány, és az íz miatt.
A vékonyra vert hússzeletek viszonylag gyorsan megsülnek, addig rápirul az alma, és a massza is.

Tört burgonyával tálalom. Adható mellé savanyúság, de befőtt is. Az alma, a sajt, a hús, és a savanyúság, kitűnő kontrasztot biztosít az ízeknek.

Ezt a receptet, egy kedves Gasztropajti kérésére írtam le, aki ezek alapján elkészítette. a beszámpló szerint, jól sikerült.

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*