Hozzávalók:
6 db tojás
8 ek cukor
4 ek. víz
8 púpozott ek finomliszt
1 tk szódabikarbóna
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ml mandulaaroma
1 kg alma (reszelve)
2 teáskanál fahéj
10 dkg cukor
20 dkg sütőtök (megsütve, pürésítve)
2 csapott ek. cukor (sütőtök püréhez keverjük)
2 púpozott ek. finomliszt (sütőtökpüréhez adjuk )
1 ek. zsír (tepsi kenéséhez)
1 púpozott ek. finomliszt (tepsi hintéséhez)
1.Tojásokat egy magas falú edénybe üssük fel, hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig felverjük, majd a 4 evőkanál meleg vízzel szintén jól kikeverjük.
2.Ezután a lisztet a benne elkevert szódabikarbónával elkeverjük.
3.Már meghámozott, lereszelt, cukrozott, fahéjas almához két kis merőkanállal rácsurgatunk, és összekeverjük.
4.Ezután az előre elkészített sütőtökpüréhez hozzákeverjük a 2 csapott evőkanál lisztet és a 2 csapott evőkanál cukrot. Majd szintén két kis merőkanálnyi piskótamasszát adunk hozzá, jól összekeverjük.
5.A maradék piskótamasszához hozzákeverjük a kakaóport és az aromát.
6.Majd egy 36x26 cm-es közepes tepsit 1 evőkanálnyi zsírral megkenünk, és belisztezzük.
7.Először az almás masszát egyenletesen elsimítjuk benne, majd a piskóta alapot, és erre a sütőtökös masszát egyenletesen elosztjuk.
8.Előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással 40 perc alatt készre sütjük.
9.Tepsiben hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, kockára vágva tálaljuk. Nagyon finom és kiadós.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 36x26 cm
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.