Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Almáspite (ahogy a nagyitól tanultam)

felvitel dátuma: 2013-06-30 16:49:16       mai nézettség: 3       nézettség: 2001
részletes recept
Almáspite (ahogy a nagyitól tanultam)
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg átszitált finomliszt
1csomag sütőpor
1csipet
2ek cukor
15dkg zsír, vagy 20 dkg ráma margarin (én a rámát használom)
1db tojás (akár el is hagyható)
1 kis dbz tejföl

A töltelékhez:
1 kg alma 
5dkg ráma margarim
őrölt fahéj


 

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:



Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipót csinálunk belőle, amíg az almát előkészítjük hűvös helyen pihentetjük.
Az almákat megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a rámával, fahéjjal, megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.
Miután az almánk kihűlt, az egyik cipót kinyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe fektetjük, úgy, hogy pereme is legyen.
Kicsit zsemlemorzsával meghintjük, villával megszurkáljuk.
Belesimítjuk az almát.
A nagyi csak simán kinyújtotta a másik cipót is mielőtt megsütötte, és azt rakta rá. Én rácsot szoktam csinálni, most kicsit sok lett a tészta így szív alakú kiszúróval sziveket is csináltam. 1 tojás sárgáját kevés tejjel elkevertem és ezzel kentem le a tetejét. Tűpróbáig aranybarnára sütöm.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve a család kedvence mindig hamar elfogy.
Jó étvágyat hozzá. 

Szakács: Talana


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*