Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg átszitált finomliszt
1csomag sütőpor
1csipet só
2ek cukor
15dkg zsír, vagy 20 dkg ráma margarin (én a rámát használom)
1db tojás (akár el is hagyható)
1 kis dbz tejföl
A töltelékhez:
1 kg alma
5dkg ráma margarim
őrölt fahéj
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipót csinálunk belőle, amíg az almát előkészítjük hűvös helyen pihentetjük.
Az almákat megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a rámával, fahéjjal, megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.
Miután az almánk kihűlt, az egyik cipót kinyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe fektetjük, úgy, hogy pereme is legyen.
Kicsit zsemlemorzsával meghintjük, villával megszurkáljuk.
Belesimítjuk az almát.
A nagyi csak simán kinyújtotta a másik cipót is mielőtt megsütötte, és azt rakta rá. Én rácsot szoktam csinálni, most kicsit sok lett a tészta így szív alakú kiszúróval sziveket is csináltam. 1 tojás sárgáját kevés tejjel elkevertem és ezzel kentem le a tetejét. Tűpróbáig aranybarnára sütöm.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve a család kedvence mindig hamar elfogy.
Jó étvágyat hozzá.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.