150 g túró
75 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás
egy csipet só
6 ek olaj
250 g liszt
1 cs sütõpor
Töltelék:
3 db alma, szeletekre vágva
100 g cukor
1 tk fahéj
Tetejére:
1 tojás sárgája
1 ek tej
1 ek mák
A tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral előzetesen összekevert lisztet.
Gyúrjuk össze, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk 20 percig pihenni. Osszuk ketté, külön-külön nyújtsuk ki 24 cm átmérõjû kör alakra (kb. 5 mm vastag). Vágjuk fel õket 8-8 részre. A cikkek szélére tegyük rá az almaszeleteket, szórjuk meg fahéjas cukorral és ejtsünk rajtuk 3 bemetszést, de ne érjük el a tészta végét . Fogjuk meg a háromszögek csúcsát és hajtsuk rá a tésztát a töltelékre (a vége befordul alá). Tegyük õket zsírpapírral bélelt tepsire, kenjük meg 1 tojássárgája és 1 ek tej keverékével, szórjuk meg mákkal. Süssük 180° C hõmérsékletû elõmelegített sütõben 25 percig, aranybarnára.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.