Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Almás pite

felvitel dátuma: 2015-10-03 18:38:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1090
részletes recept
Almás pite
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vanìliàs cukor
25 dkg margarin
csipet
1 tojàs
1 csomag sütőpor
2 dl natúr joghurt
késhegynyi szódabikarbóna

Töltelék: 
1,5 kg alma
10 dkg cukor / ìzlés szerint/
fahéj ìzlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:
A szàraz hozzàvalókat egy nagy tàlban összekeverjük.
Hozzàadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel.

Hozzàadjuk a maradék hozzàvalókat is, majd összedolgozzuk.
A tésztàt kb.fél óràra hagyjuk a hűtőben pihenni, ezalatt az idő alatt elkészìtjük a tölteléket.

A töltelék elkészítése: 

Hàmozzuk meg az almàt majd reszelőn /nagylyukú/ lereszeljük.

Egy nagy làbosba tegyük az almàt, adjunk hozzà ízlésünknek megfelelő cukrot és fahéjat.
Kb.10-15 percig pàroljuk az almàt.

Amikor elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztàt a hütőből és osszuk két részre.
Sütőpapíros. kb.32*40 cm- es tepsibe nyújtjuk az egyik tésztàt.
Szurkàljuk meg villàval a tésztànkat és öntsük rà a megpàrolt almàt.
Símitsuk el, majd tegyük rà a màsodik kinyújtott tésztalapot is.

A tészra tetejét szurkàljuk meg ismét villàval néhâny helyen.

Kb. 40-50 percig süssük 180 fokon alul- felül és amikor szép aranybarnàra sült a teteje akkor elkészült a süti.
Porcukor tetejére.
 
 
 
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*