Tészta: 60 dkg liszt, 37 dkg margarin, 1 sütőpor, 2 vaníliás cukor, csipet só, 18 dkg cukor, 2 tojássárga, 2-3 evőkanál tejföl, fél citrom reszelt héja, kevés gríz a lap szórásához
Töltelék: 1,5 kg alma, fél citrom reszelt héja, cukor és fahéj ízlés szerint, 2 vaníliás cukor
Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és fahéjat, megdinszteljük. A tűzről levéve belereszelünk fél citrom héját és hagyjuk hűlni. Közben elkészítjük a tésztát :
a lisztet elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű margarinnal, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk. Középkemény tészta lesz. A tészta egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk grízzel és rátesszük a kihűlt almát. Betakarjuk a másik kinyújtott lappal és villával kissé megszurkáljuk. A pite tetejére teszünk 2 tojássárgát és kézzel egyenletesen szétkenjük. Villával csíkokat húzunk a tészta tetejére díszítésként. Előmelegjtett sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük nem túl nagy lángon, kb. 180 fokon. Gáztepsi méretű adag.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.