A tésztához:
15 dkg Schar mix C liszt
10 dkg Schar mix B liszt
8 dkg Rama margarin
8 dkg cukor (édesítő)
6 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
1 db egész tojás
kb. 2 ek tejföl
Almás töltelék hozzávalói:
70 dkg alma
1 ek cukor (édesítő)
1 mk fahéj
2-3 ek kekszmorzsa (gluténmentes)
Vaníliás krém hozzávalói:
3 dl tej
40 g vaníliás pudingpor
10 dkg Rama margarin
4 ek cukor (édesítő)
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, és a tészta többi hozzávalóival együtt jól összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A sütőpapírt megvajazzuk, és azon nyújtjuk ki a tésztát. Én előre berajzoltam a papíron a méretet (18x33 cm), de egy kicsit vékonyra sikeredett. Papírral együtt tesszük a sütőlapra, és egymás után kisütjük a három lapot, 170 fokon, kb. 5-7 perc alatt. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd beletesszük a cukrot, egy kevés kekszmorzsát (én 3 db gluténmentes babapiskótát törtem össze mozsárban), és ízlés szerint a fahéjat. Megfőzzük a pudingport a tejjel. Közben a margarint a cukorral habosra keverjük. Mikor kihűlt a puding, összekeverjük a cukros margarinnal, és robotgéppel jó habosra összedolgozzuk. Összeállítjuk a sütit a következő módon: 1. lapot megkenjük az almatöltelékkel. 2. lapot a vaníliás pudinggal kenjük meg. 3. lapot megszórjuk porcukorral.Elég törékenyek a lapok, óvatosan kell velük bánni. Nekem egy össze is tört, még a sütőben, de semmi gond, betettem középre. A sütőpapírról könnyen lecsúszik, csak kicsit meg kell lazítani tortalapáttal. (15 szelet, 90 perc).
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.