Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Almás krémes.

felvitel dátuma: 2014-10-14 19:20:44       mai nézettség: 4       nézettség: 3277
részletes recept
Almás krémes.
Hozzávalók 1 személyre:

másfél kg hámozott alma

Tészta:

5 db tojás

5 ek cukor

9 ek liszt

1 ek étkezési keményítő

1 cs sütőpor

1 dl olaj

Krém

1 cs tejszín ízű pudingpor

1 ek étkezési keményítő.

4 dltej,

diónyi vaj
1 ek cukor
 10 dk vaj 2 ek porcukorral habosra keverve

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibéleltem, kivajaztam. Szeletelt almával kb 3 ujjnyi vastagon kibéleltem.

Egy állítható  gyaluval szeleteltem az almát.
 Ne legyen túl vékony az alma szelet.

Barna cukorral, reszelt citromhéjjal megszórtam.

Erre került a tészta massza.

A tojásokat a cukorral , olajjal keményre verte a robotgép.

A sütőporos lisztet kanalanként adtam hozzá.

200 C°-on előmelegített, légkeverésen került a sütőbe.

10 perc után 160 C -on sült még 20 percig.
A tepsiből egy tálcára fordítottam
Így az alma került felülre.
Erre megy a krém.

Tejből,  1 ek cukorból,pudingporból ,pudingot főzök.

Még melegen elkeverek benne diónyi vajat, így nem bőrösödik be.

A kihűlt puding masszával  össze keverem a vajat, az alma tetejére simítom. 
Erre olvasztott csoki került.

Szakács: Olgis


Film link: http://bloggeranyo.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*