másfél kg hámozott alma
Tészta:
5 db tojás
5 ek cukor
9 ek liszt
1 ek étkezési keményítő
1 cs sütőpor
1 dl olaj
Krém
1 cs tejszín ízű pudingpor
1 ek étkezési keményítő.
4 dltej,
diónyi vaj
1 ek cukor
10 dk vaj 2 ek porcukorral habosra keverve.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibéleltem, kivajaztam. Szeletelt almával kb 3 ujjnyi vastagon kibéleltem.
Egy állítható gyaluval szeleteltem az almát.
Ne legyen túl vékony az alma szelet.
Barna cukorral, reszelt citromhéjjal megszórtam.
Erre került a tészta massza.
A tojásokat a cukorral , olajjal keményre verte a robotgép.
A sütőporos lisztet kanalanként adtam hozzá.
200 C°-on előmelegített, légkeverésen került a sütőbe.
10 perc után 160 C -on sült még 20 percig.
A tepsiből egy tálcára fordítottam.
Így az alma került felülre.
Erre megy a krém.
Tejből, 1 ek cukorból,pudingporból ,pudingot főzök.
Még melegen elkeverek benne diónyi vajat, így nem bőrösödik be.
A kihűlt puding masszával össze keverem a vajat, az alma tetejére simítom.
Erre olvasztott csoki került.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.