10 dkg natúr köles
3 dl tej (kókusztej)
2 ek édesítő (cukor)
2 dkg vaj
10 g vaníliás cukor
½ db citrom leve és reszelt héja
1 mk fahéj
2 ek rizsdara vagy kukoricadara
1 db tojás
2 db alma
1 ek fahéjas cukor az almákhoz
Kölesből is lehet finomságokat készíteni!
A kölest kétszer megmossuk folyó víz alatt, lecsepegtetjük, majd egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt és a vajat. Félkészre főzzük, mert még a sütőbe is betesszük, és ott is puhulni fog. Amikor felforrt, beletesszük a rizsdarát, sűrűre főzzük, majd jól kihűtjük. Amíg hűl, szétválasztjuk a tojást, és a fehérjét kemény habbá verjük.Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát, majd vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk a fahéjas cukorral.Amikor kihűlt a köles, belekeverjük a tojássárgáját, a fahéjat, a citrom levét és héját, és jól elkeverjük.Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.Egy kivajazott kisebb tortaformába (18-20 cm) öntjük a fele masszát. Rárakosgatjuk a fele fahéjas almát, majd rásimítjuk a maradék kölesmasszát, és a maradék almát.200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd 180 fokon további 25-30 percig. (8 szelet, 60 perc).
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.