Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Közepes » Almás kölestorta (Gluténmentes)

felvitel dátuma: 2024-08-14 11:08:18       mai nézettség: 2       nézettség: 140
részletes recept
Almás kölestorta (Gluténmentes)
Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg natúr köles

3 dl tej (kókusztej)

2 ek édesítő (cukor)

2 dkg vaj

10 g vaníliás cukor

½ db citrom leve és reszelt héja

1 mk fahéj

2 ek rizsdara vagy kukoricadara

1 db tojás

2 db alma

1 ek fahéjas cukor az almákhoz

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Kölesből is lehet finomságokat készíteni! 

A kölest kétszer megmossuk folyó víz alatt, lecsepegtetjük, majd egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt és a vajat. Félkészre főzzük, mert még a sütőbe is betesszük, és ott is puhulni fog. Amikor felforrt, beletesszük a rizsdarát, sűrűre főzzük, majd jól kihűtjük. Amíg hűl, szétválasztjuk a tojást, és a fehérjét kemény habbá verjük.Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát, majd vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk a fahéjas cukorral.Amikor kihűlt a köles, belekeverjük a tojássárgáját, a fahéjat, a citrom levét és héját, és jól elkeverjük.Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.Egy kivajazott kisebb tortaformába (18-20 cm) öntjük a fele masszát. Rárakosgatjuk a fele fahéjas almát, majd rásimítjuk a maradék kölesmasszát, és a maradék almát.200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd 180 fokon további 25-30 percig. (8 szelet, 60 perc). 

Szakács: Kata Boszi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*