A tésztához:
400 g. liszt,
1 kocka margarin (250 g.)
1 dl. tejföl, 2 dl. tej,
50 g. élesztő,
1 tojás sárgája, csipet só.
A töltelékhez:
10 alma,
1 mokkáskanál fahéj,
4 ek. kristálycukor,
2 ek. zsemlemorzsa.
A kenéshez, 1 tojás sárgája.
A süti Feleségem munkája, de mivel szokás szerint én fotózom, írok róla, a feltöltést is én végeztem. A dicséret nem engem illet!
A tej meglangyosítva, majd az élesztő belemorzsolva, pici cukor hozzáadva, és várjuk, hogy felfusson. A liszt, a margarinnal eldörzsölve, majd az élesztős tejjel, csipet sóval, és a tojássárgájával jól összedolgozta. 1 óráig pihen a tészta, szépen lefedve, konyharuha alatt.
Almák hámozva, lereszelve, majd rendesen kinyomkodva. Fahéj, cukor, zsemlemorzsa kerül hozzá. A tészta felét, kinyújtva tepsibe tette, ráborította az almás keveréket, majd a maradék tésztát is kinyújtva befedte a tölteléket. Felvert tojássárgájával megkenve, villával megszurkálva mehetett az előmelegített sütőbe.
Mindenki, saját sütőjének bejáratott, kitapasztalt módszere szerint süsse. Nálunk, kb. 30 percig, 200C. körüli hőmérsékleten sült meg. Tapasztalataim szerint, a meghűlt sütiket könnyebb szépen darabolni, de ki tudja ilyenkor kivárni. A friss süti fahéjas, csodás illatának, nem lehet ellenállni. Még szerencse, hogy azonnal ki is vettem belőle néhányat a fotók kedvéért. Higgyétek el! Nem csak a képek szépek. A süti is isteni lett!
A megszokott módon, erről is írtam blogoldalamon:
http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/05/almas-kocka-legnepszerubb-almas-suti.html
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.