Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Almás kávés diós kevert Zsanette módra

felvitel dátuma: 2020-01-20 18:07:18       mai nézettség: 1       nézettség: 333
részletes recept
Almás kávés diós kevert Zsanette módra
Hozzávalók 8 személyre:

1 bögre teljes kiőrlésű zabpehelyliszt

1 bögre Rétesliszt

1 bögre darált dió

3 evőkanál darált kávé por

1 cs sütőpor

2 cs vaníliás cukor

10 dkg cukor vagy eritrit

csipet só

1 jó maroknyi mazsola

10 dkg olvasztott Ráma

1 nagy citrom héja reszelve

6 db közepes alma

4 db tojássárgája

4 db tojásfehérje

2 bögre tej

ízlés szerint őrölt fahéj

3 dl bögre

37 *40 tepsi

csoki mázhoz

10 dkg Ráma

3 evőkanál forró víz

3 evőkanál holland kakaópor

kevés rum

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

 

 

Tálba össze keverjük a száraz hozzávalókat. Majd olvasztva tegyük bele a vajat,sárgáját, válasszuk szét a fehérjétől, és csipet sóval verjük kemény habbá .Lágyabb lesz a tésztája finomabb.Almát reszeljük le, és kevés fahéjjal forgassuk össze. Mindent tegyünk bele, keverjük össze jól ,végül a fehérjét is keverjük bele.

170- 180 c előmelegített sütőbe süssük meg kb 20 25 percig tűpróbáig. Csokimáznak olvasszuk össze a leírtakat ,langyosra melegítjük majd leöntjük a mázzal a süteményt és hagyjuk kihűlni.

 
Szakács: Zsanette Kovács


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*