40 dkg liszt
2 tojás sárgája
20 dkg kenhető lekvár
2 tojás fehérje
fél citom hélya
50 dkg cukor
3 vaniliás cukor
1 sütőpor
2 alma
20 dkg darált dió
15 dkg étkezési zsír
15 dkg margarin
1 síma joghurt,175 gr.
pici só.
A liszthez,hozzá adjuk,a puha margarint zsírt,és a cukrott,úgy 20 dkg,és 1 vaníliás cukrott,pici sót,és két tojás sárgáját,és a joghurtott,és össze gyúrjuk alaposan,a tészta gyúrhatóságát,finomságát,liszttel,vagy tejföllel tudjuk javítani,ha kész a finom gyúrható tészta,négy részre osztjuk,,a diót citrom lével,citrom reszelékkel,vanílliás cukorral,15 dkg cukorral ízesítjük,,a reszelt almát hályastól,ugyan csak így be ízesítjük,és a dió az alsó tésztára először kerűljön,amely tészta másfél centi vékony kb,és a dióra jönn ízesített alma,erre a tészta másik lapja,ugyan csak másfél centi vékony legyen,szépen a tésztát a felsőt,alá nyomkodjuk,az alsó téstánkhoz,és forró sütőben ,úgy negyed óra mulva ki vesszük,és a tetejét meg kenjük lekvárral,erre keményé vert vaníliás cukros tojáshabot teszünk,és vissza tesszük,kb 10 percre a sütőbe,és szép arany sárgára sütjük,isteni finom omlós,pikáns sütink lesz.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.