Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Közepes » Almás diós,lekváros pite,habosan.

felvitel dátuma: 2016-01-10 12:24:56       mai nézettség: 5       nézettség: 5483
részletes recept
Almás diós,lekváros pite,habosan.
Hozzávalók 8 személyre:

40 dkg liszt

2 tojás sárgája

20 dkg kenhető lekvár

2 tojás fehérje

fél citom hélya

50 dkg cukor

3 vaniliás cukor

1 sütőpor

2 alma

20 dkg darált dió

15 dkg étkezési zsír

15 dkg margarin

1 síma joghurt,175 gr.
pici só.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A liszthez,hozzá adjuk,a puha margarint zsírt,és a cukrott,úgy 20 dkg,és 1 vaníliás cukrott,pici sót,és két tojás sárgáját,és a joghurtott,és össze gyúrjuk alaposan,a tészta gyúrhatóságát,finomságát,liszttel,vagy tejföllel tudjuk javítani,ha kész a finom gyúrható tészta,négy részre osztjuk,,a diót citrom lével,citrom reszelékkel,vanílliás cukorral,15 dkg cukorral ízesítjük,,a reszelt almát hályastól,ugyan csak így be ízesítjük,és a dió az alsó tésztára először kerűljön,amely tészta másfél centi vékony kb,és a dióra jönn  ízesített alma,erre a tészta másik lapja,ugyan csak másfél centi vékony legyen,szépen a tésztát a felsőt,alá nyomkodjuk,az alsó téstánkhoz,és forró sütőben ,úgy negyed óra mulva ki vesszük,és a tetejét meg kenjük lekvárral,erre keményé vert vaníliás cukros tojáshabot teszünk,és vissza tesszük,kb 10 percre a sütőbe,és szép arany sárgára sütjük,isteni finom omlós,pikáns sütink lesz.

Szakács: Marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*