Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Ínyencség étel receptek » Almás céklasaláta - Tavaszi tekercs

felvitel dátuma: 2013-08-17 15:39:35       mai nézettség: 1       nézettség: 2871
részletes recept
Almás céklasaláta - Tavaszi tekercs
Hozzávalók 1 személyre:
Almás céklasaláta

2 db reszelt, nyers céklát keverj el 4 db reszelt almával. Ízesítsd őrölt köménnyel, citromlével, kanálnyi olíva olajjal, sóval, kevés mézzel, ecetes tormával. Szórd meg friss bazsalikom, vagy petrezselyemlevéllel.
Tavaszi tekercs: hozzávalók 4 főre
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg darált pulykamell (vagy csirkemell)
20 dkg fejeskáposzta
15 dkg sárgarépa
15 dkg gomba
2 egesz tojás gyömbér
szójaszósz
szója olaj 

őröltbors
2 cs réteslap (2*20 dkg-os A hagymát apró kockára vágjuk, és az olivaolajon megdinszteljük.
A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk.
A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne ( érdemes ledarálni). Sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, hozzáadjuk a répát, gombát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük. Szójaszósszal ízesítjük (kb. 4-5 evőkanálnyi). Én egy három centis gyömbér darabot is belereszeltem  Egy kis szójaolajat adok még hozzá és a két tojást felverem, hozzáöntöm, ez egy kicsit összefogja a tölteléket.
A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Érdemes nedves konyharuhával letakarni.
15x15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük.
Olajjal alaposan megkenjük, és forró olajban aranybarnára sütjük.

 —

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
Almás céklasaláta

2 db reszelt, nyers céklát keverj el 4 db reszelt almával. Ízesítsd őrölt köménnyel, citromlével, kanálnyi olíva olajjal, sóval, kevés mézzel, ecetes tormával. Szórd meg friss bazsalikom, vagy petrezselyemlevéllel.
Tavaszi tekercs: hozzávalók 4 főre
1 nagy fej vöröshagyma
40 dkg darált pulykamell (vagy csirkemell)
20 dkg fejeskáposzta
15 dkg sárgarépa
15 dkg gomba
2 egesz tojás gyömbér
szójaszósz
szója olaj 

őröltbors
2 cs réteslap (2*20 dkg-os A hagymát apró kockára vágjuk, és az olivaolajon megdinszteljük.
A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk.
A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne ( érdemes ledarálni). Sózzuk, borsozzuk.
Ha kész, hozzáadjuk a répát, gombát és a káposztát, és pár perc alatt félpuhára sütjük. Szójaszósszal ízesítjük (kb. 4-5 evőkanálnyi). Én egy három centis gyömbér darabot is belereszeltem  Egy kis szójaolajat adok még hozzá és a két tojást felverem, hozzáöntöm, ez egy kicsit összefogja a tölteléket.
A réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. Arra vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Érdemes nedves konyharuhával letakarni.
15x15-ös négyszögekre felvágjuk, közepükre teszünk a töltelékből, és két szélét behajtva felgöngyölítjük.
Olajjal alaposan megkenjük, és forró olajban aranybarnára sütjük.

 —

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*