Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Közepes » Almás - túrós morzsás süti (alaprecept)

felvitel dátuma: 2015-01-03 12:14:30       mai nézettség: 2       nézettség: 1484
részletes recept
Almás - túrós morzsás süti (alaprecept)
Hozzávalók 10 személyre:
Hozzávalók:
350 g. sovány túró,
400 g. liszt,
5-6 evőkanál cukor,
1, 1/2 tasak sütőpor,
csipet ,
1 tojás,
2 evőkanál olaj,
1 tasak vaníliás cukor, esetleg 1 kiskanál reszelt citromhéj,
vaj a tepsi kikenéséhez.
 
A morzsához
200 g. liszt,
100 g. cukor,
100 g. lágy vaj,
1 csipet fahéj.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
A süti tésztája az alap. Ez egy túrós, olajos tészta, ami a tepsi aljára kerül. Erre kerülnek a vékonyabb gerezdekre vágott almák úgy, hogy átfedéssel legyenek egymáson, vagy ha bogyós gyümölcsökkel készítjük, azt egyenletesen elosztjuk a tésztán. A gyümölcsökre szórjuk a morzsát, és előmelegített sütőben kisütjük
A tésztát az összeállítása után azonnal meg kell sütni, mert másként a benne lévő sütőpor térfogatnövelő hatását elveszti. Ezért a morzsát, és a tölteléket előre el kell készítenünk
A morzsához a lisztet, a cukrot, és a lágy vajat kevés fahéjjal morzsalékossá dolgozzuk össze. Szükség esetén kevés liszttel állítjuk be a kívánt állagot. Az almákat (kb. 6 db.) meghámozzuk, vékonyabb gerezdekre vágjuk.
A tésztát tehát utoljára gyúrjuk össze, majd a sütit összeállítjuk, és mehet az előmelegített sütőbe.
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, és(vagy) a reszelt citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tojást, az olajat, és a tejet,morzsásra gyúrjuk. Kevés lisztet használva hozzá összegyúrjuk, (ne száradjon ki a tészta) majd kinyújtjuk, és kivajazott lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy a lehető legjobban kitöltse a tepsit.
A tésztára kerülnek a keskeny almagerezdek úgy, hogy fedjék egymást.  Igyekezzünk a legjobban, a legegyenletesebben elosztani az almát. Az előre elkészített morzsát a tetején egyenletesen elosszuk, majd előmelegített sütőben 180°-on 20 perc alatt készre sütjük.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/01/almas-turos-morzsas-alaprecept.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*