Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Tavaszi receptek » Alma-eper leves

felvitel dátuma: 2015-03-17 05:27:42       mai nézettség: 1       nézettség: 6658
részletes recept
Alma-eper leves
Hozzávalók 4 személyre:
*4 közepes alma
*25 dkg eper
*1 csipet
*2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
*1 tasak vaníliás cukor
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst  közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve, hogy kicsit túlérje, feltesszük főni.
Meghintjük a sóval, cukorral. Ha már puha, hozzáadjuk az epret.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük.
A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.
Jól behűtve kínáljuk.
Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*