Hozzávalók:
1 kg. őszibarack
1 kg alma
3 liter víz
2 tk mézeskalács fűszerkeverék (Toldi fűszer )
20 dkg cukor kilónként ,de ez is ízlés dolga
1 tk citromsav
1 fél kávés kanál Na –benzoát
Elkészítés:
A barackot és az almát megtísztítom héját levágom
majd nyersen turmixolom ,a hozzávalókat összekeverem,majd felforralom .
Ha azt látjuk nem ígényel annyi vízet vagy rostosabban szeretjük akkor kevesebbet is tehetünk bele.Ugyanígy a cukor is ki milyen édesen szereti ,van aki nem is tesz bele semmit ,persze attól is függ mennyire édes a gyümölcsünk.
Az üvegeket csírátlanítom ,kimosom és még egyszer forró ecetes vízzel átöblítem .
Üvegbe töltöm majd száraz dunsztba teszem.
Nagyon finom ízletes rostos levet kapunk .
Ha csak lehűtve szeretnénk ivólevet akkor hidegen turmixolva ,tartósítás nélkül mehet a hűtőbe egy hétig el áll biztosan .
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.