4 db csirkemellfilé (8 szelet csirkemellfilé), kb 80 dkg
só
A töltelékhez:
25 dkg csípős kolbász
1 db hegyes erőspaprika
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstőlt szalonna
1 ek rizsliszt, vagy GM zabpehelyliszt
A panírozáshoz:
rizsliszt
tojás
GM zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj/kókuszzsír
A töltelékhez az apró kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk, és kiszedjük zsírból. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, felkockázott hagymát, és az apróra vágott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. Kevés liszttel (én GM zabpehelylisztet használtam) megszórjuk, pár percig pirítjuk, ha szükséges fűszerezzük. Hagyjuk kihülni.
A húst óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, majd a hosszabbik felére vékony csíkban rendezzük a tölteléket, óvatosan feltekerjük, majd rizslisztben, felvert - sóval ízesített - tojásban, GM zsemlemorzsában panírozzuk.
Bő forró zsíradékban kisütjük.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.