Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 1 kedd Hugó névnapja

Főoldal » Bográcsos / grilles ételek » Alföldi betyárgulyás

felvitel dátuma: 2015-06-22 11:20:30       mai nézettség: 1       nézettség: 6659
részletes recept
Alföldi betyárgulyás
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg sertéshús
5 db krumpli
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
1 fej hagyma
1 teáskanál pirospaprika
15 dkg csiperke
kis csokor petrezselyem zöld
1 szál lestyán levél
, frissen őrölt bors
1 kanál tejföl
csipetke, vagy galuska ízlés szerint
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik.

Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük vízzel, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a sót, a borsot. Lassú tűzön főzzük addig, míg a hús kezd puhulni. Ekkor kerül bele a felkarikázott (kockázott) répa, a gyökér, majd később a krumpli is.

A tejfölt, a felszeletelt gombát, és az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzátesszük, valamint csipetkét, esetleg galuskát főzünk bele.

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*