1 kg tojásgyümölcs, 1 kg kápia paprika (piros), 1 nagyobb fej fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál étolaj + az üvegek lezárásához
A tojásgyümölcsöt is és a paprikát jól megmossuk, majd egy-egy tepsibe beteszük a sütőbe kb 160 fokon.40 pec sütés után egy nagy edénybe átrakjuk, lezárjuk, hogy jó bepárásodjon. Amikor nagyjából kihűlt, (hogy kezünk elállja) egyesével szedegetjük ki és lehúzzuk a héjukat. A paprikáról nekem úgy sikerült könnyebben, hogy a csuma felől kezdtem és a hegye felé húztam. Ha ez kész, akkor a vöröshagymát a a 4 evőkanál olajra reszelem és egy picit megdinsztelem, hozzáadom az 1 fej fokhagymát (amit fokhagymanyomón átnyomtam) majd a tojásgyümölcsöt és a paprikát. Kézi mixerrel jól eldolgoztam, színes borsot daráltam hozzá, összekevertem és üvegekbe töltöttem . A tetejére étolajat öntöttem, ezzel zártam le, hiszen tarósítót nem tettem bele. Nagyon finom lett, sűlt húsokhoz, pörköltekhez kiváló ízesítő. No meg pirítóshoz, sajttal megszórva finom melegszendvics készíthető belőle.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.