Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Ajvár

felvitel dátuma: 2015-10-02 13:50:34       mai nézettség: 6       nézettség: 2494
részletes recept
Ajvár
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg tojásgyümölcs, 1 kg kápia paprika (piros), 1 nagyobb fej fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál étolaj + az üvegek lezárásához

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tojásgyümölcsöt is és a paprikát jól megmossuk, majd egy-egy tepsibe beteszük a sütőbe kb 160 fokon.40 pec sütés után egy nagy edénybe átrakjuk, lezárjuk, hogy bepárásodjon. Amikor nagyjából kihűlt, (hogy kezünk elállja) egyesével szedegetjük ki és lehúzzuk a héjukat. A paprikáról nekem úgy sikerült könnyebben, hogy a csuma felől kezdtem és a hegye felé húztam. Ha  ez kész, akkor a vöröshagymát a a 4 evőkanál olajra reszelem és egy picit megdinsztelem, hozzáadom az 1 fej fokhagymát (amit fokhagymanyomón átnyomtam) majd a tojásgyümölcsöt és a paprikát. Kézi mixerrel jól eldolgoztam, színes borsot daráltam hozzá, összekevertem és üvegekbe töltöttem . A tetejére étolajat öntöttem, ezzel zártam le, hiszen tarósítót nem tettem bele. Nagyon finom lett, sűlt húsokhoz, pörköltekhez kiváló ízesítő. No meg pirítóshoz, sajttal megszórva finom melegszendvics készíthető belőle.

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*