Hozzávalók 2 db rúdhoz:
16 db rizslap
50 dkg félzsíros tehéntúró
1 db tojás
3 ek cukor (édesítő)
10 g vaníliás cukor
3 ek Cassava dara vagy rizsdara
1 ek útifűmaghéj
5 dkg aszalt áfonya
3-4 ek tejföl
A lekenéshez:
4 ek olvasztott vaj
4 ek tejföl
A tetejére:
2 ek porcukor (édesítő).
Mivel a gluténmentes lisztekből nem lehet a hagyományos húzott rétest elkészíteni, éppen azért, mert pont a glutén hiányzik belőle, amitől nyújtható lenne, kénytelenek vagyunk más megoldásokhoz folyamodni, ha rétest szeretnénk enni. Egyik megoldás lehet a kínai rizslap.
A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojást, cukrot, vaníliás cukrot, rizsdarát, útifűmaghéjat, az áfonyát, tejfölt. A rizslapokat 20-30 mp-re hideg vízbe mártjuk, puhuljanak csak meg rendesen, különben rágósak lesznek, majd sütőpapírra helyezzük őket úgy, hogy félig fedjék egymást széltében is, hosszában is. A tölteléket a tészta szélére kanalazzuk egy csíkban, a kimaradó részt bőségesen megkenjük olvasztott vaj és tejföl keverékével, majd a tészta két végét behajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki, és feltekerjük a rétest a sütőpapír segítségével. Ha ügyesen helyeztük el a lapokat, át tudjuk tenni a rétest a sütőlapra egy mozdulattal, de lehet papírossal együtt is áttenni. A rétesek tetejét is alaposan lekenjük az olvasztott vaj és tejföl keverékével, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Frissen nagyon finom, ropogós, másnapra, ha nem takarjuk be alaposan, kiszárad, és rágóssá válik.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.