Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Könnyű » Achocha fokhagymán sütve

felvitel dátuma: 2020-08-03 19:48:08       mai nézettség: 3       nézettség: 721
részletes recept
Achocha fokhagymán sütve
Hozzávalók 2 személyre:

8 db achocha(bolíviai uborka)
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olíva olaj
só, bors, csapott mokkás kanálnyi piros paprika

Előkészületi idő: 8 perc

Sütési idő: 6 perc

Elkészítés:

Nálunk szokatlan ez a zöldség féle, de lehet már többen termesztjük. Nagyon egyszerű a termesztése.
Az achocha, vagyis a bolíviai uborka íze olyan, mintha egyszerre ennék uborkát és paprikát.
Az achochákat hosszában kettévágom, a magházat kézzel eltávolítom. A fekete magvakat, amik már alakalmasak egy jövőévi termesztés elkezdéséhez, megszárítom, elteszem.
Darabokra  vágott fokhagymát a felforrósított olajon 1 percig közepes lángon megfuttatom, majd ráteszem az achochát, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, 5 percig sütögetem. Gyorsan elkészül.
Friss kenyérrel nagyon finom, de lehet egy köret is rizzsel, vagy burgonyával társítva egy jó sült mellé.
 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*