12 órás kovász: 300 ml víz 300 gr liszt 2 evőkanál olaj (el is hagyható) 2 dk élesztő kenyérhez: 600 ml víz, 1300 gr liszt 7 csapott kávéskanál só 1 evőkanál cukor
A kovászt este elkészítettem, csak össze kell kavarni nokedli sűrűségűre és leborítani, hogy ne száradjon meg a teteje. Másnap a kenyérhez valókat egy nagy tálba tettem és hozzáöntöttem az előkovászt. Jól összegyúrtam, annyira, hogy a tészta szép síma, fényes legyen, majd itt ott kis buborékok is legyenek benne. Könnyen formázható kemény tésztát kell kapnunk. Konyharuhában, ha van szakajtó akkor abban, ha nincs nekem egy jó nagy toopper tálam van. Ebbe a konyharuha és rá a kenyértészta, majd letakarva pihent 30 percig 25 fokon. Majd a nyújtódeszkára borítottam,( de liszt nélkül legyen) átgyúrtam és vissza a konyharuhába a tálba 40-45 percre 25 fokon amíg duplájára kel. Utánna cipónak megkerekítem és előzőleg vízzel belocsolt, szilikonos sütőpapírral kibélelt sütőedénybe teszem, még 15-20 percig kel és lefújom vízzel és pengével vágásokat teszek a tetejére, majd amivel leborítom azt is lefújom vízzel. Teljes hőfokra felmelegített sütőbe teszem és 40 perc sütés után a tetejéről leveszem a fedőt és 200 fokon szép pirosra sütöm. (ez 30 perc még)
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.