Ha azt akarjuk, hogy a mézben a cukor ne kristályosodjon ki, tegyük a mézet kis műanyag zacskóba, és fagyasszuk le. Igen könnyen kiolvasztható.
Ha a méz már megkristályosodott, akkor langyos vízben, olvasszuk fel. Így nem veszti el értékes alkotóelemeit. Melegítés közben sűrűn kevergessük.
A mézet ne tároljuk fémedényben. A legalkalmasabb erre a célra az üveg.
Az akácméz évekig nem kristályosodik meg.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.