Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Praktikák » Főzési / sütési tanácsok » Marhahús fözési/sütési tanácsok

Marhahús fözési/sütési tanácsok
Marhahús fözési/sütési tanácsok

Az első osztályú marhahús világos vagy élénkpiros. Finom rostjait fehér vagy világos színű zsírréteg burkolja, kellemes, friss az illata, és a vágás mentén csillogó a felülete. Szilárd ta­pintású, ujjunkkal benyomva kicsit en­ged, de a nyomás helye gyorsan el­tűnik.
 

A marhahúsnak érnie kell

A húst 4 héten keresztül, pontosan megtervezett páratartalmú helyiség­ben felakasztva tárolják. Ilyenkor tej­sav képződik, amely megváltoztatja a fehérjét, és megtámadja az izmokat. A hús megpuhul, omlós, könnyen emészthető lesz, és jobban érvényesül az aromája. Ez különösen fontos, ha a húst csak rövid ideig süt­jük, és azt akarjuk, hogy a belseje ró­zsaszínű maradjon. Az érés során a hús széle sötét, barnás színt kaphat, a vágás mentén eltűnnek az inak.

Kínálat és kereslet

Keresettebbek és drágábbak azok a darabok, amelyek a kevésbé igénybe vett részekből valók, azaz a hátszín, a vesepecsenye és a comb belső ol­dala. Minél durvábbak a rostok, és mi­nél húsosabbak az egyes darabok, annál drágábbak. Csodálatosan ételek készíthetők belőle, ha nagyon lassan főzzük, vagy ha főzés előtt eny­hén savanykás páclében tovább ér­leljük.

Hirdetések




 

Vásáoljon most infrapanelt!



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

---

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*