Először a tejszínt, a habverőt, a mixert hűtsük le alaposan, majd óvatosan, figyelve verjük fel a habot, mert könnyen vaj lesz belőle.
A habverés alatt tálunkat helyezzük egy edénybe, melybe jégkockákat tettünk. Tegyünk egy tojásfehérjét - ez szaporít is - a tejszínbe, hűtsük le, és csak ezután kezdjük felverni a habot.
Néhány csepp citromlé is segít, hogy kemény habot kapjunk.
Ha a felvert habot tárolni akarjuk, forraljuk fel a tejszínt, alaposan hűtsük le, kevés cukrot tegyünk hozzá, s csak ezután verjük habbá.
Az elektromos keverőgép gyakran szétfröcsköli a tejszínt a konyhában. Fedjük be egy erősebb plasztik anyaggal, lyukasszuk ki úgy, hogy a keverőlapát nyelén átbújtatva, lezárjuk az edény tetejét.
Ha a tejszínhab díszítéshez nincs szórózsákunk, tegyük a habot egy kis műanyag zacskóba, a száját jól fogjuk össze, hogy a hab feszüljön, csípjünk le a zacskó sarkából, azon keresztül adagoljunk habot.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.