A cukor üres kalória, hiszen magas kalóriaértékén kívül nem tartalmaz semmilyen értékes tápanyagot. Túlzott fogyasztása nemcsak elhízáshoz, hanem fogszuvasodáshoz is vezethet. A cukor emésztése már a szájüregben elkezdődik, megváltoztatva ezzel a nyál pH-értékét. Mindez természetes folyamat és nem is jelentene problémát, ha nem tennénk ki fogazatunkat a savas károsító hatásnak egész nap, s nem innánk cukrozott üdítőket, nem ennénk cukorkát, csokit, édes péksüteményeket.
Tanácsok a cukorfogyasztás csökkentésére:
-ételek, teák, s a kávé ízesítésére használjanak mesterséges édesítőszert
-szomjoltásra vizet, vagy cukrot nem tartalmazó gyümölcslevet fogyasszanak. Rendkívül fontos, hogy gyermekeinknek ne szörpöt, cukrozott teát, szénsavas üdítőt adjanak, ugyanis nemcsak a fogukat teszik tönkre, hanem hozzászoktatják őket a túl édes ízhez
-pudingokat és desszerteket édesítőszerrel készítsék
-a gyereket ne cukorral, csokival jutalmazzák
-a mesterséges édesítőszerek használata mellett mézzel és barna cukorral is édesíthetik ételeiket. Ne felejtsék el, hogy a kalóriaértékük ezeknek is magas, ezért ne vigyék túlzásba a fogyasztásukat.
Vásáoljon most infrapanelt!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!
---
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.